Kategori: Genel

Brezilya’ya Gideceklere Tavsiyeler

Güney Amerika kıtasında yer alan ve kıtanın en kalabalık ülkesi olan Brezilya güneyden kuzeye Uruguay, Arjantin, Paraguay, Peru, Bolivya gibi ülkelerle komşudur. Bayrağındaki renkler, eski zamanlarda görev yapmış kraliyet ailelerini simgelemektedir.

Brezilya Vizesi İçin Ne Yapmalı?

2004 yılından itibaren T.C. vatandaşlarına Brezilya vizesi uygulaması kalkmış durumdadır. Yani, Brezilya seyahatlerinde Türk vatandaşları için Brezilya vizesi şartı aranmamaktadır. Sadece pasaportun geçerlilik süresi önem taşımaktadır. Pasaport, son on sene içerisinde alınmış olup; dönüş tarihinden itibaren altı yıl geçerliliğini korumalıdır. Uzun süreli seyahatlerde bulunacak olanlar, ilgili birimler ile mutlaka bilgi alışverişinde bulunmalıdır.

Brezilya Uçak, Gemi ve Tren Bileti

Brezilya ülkesine seyahat edecek olanlar, önceden alacakları Brezilya uçak bileti sayesinde önemli avantajlar elde edebilmektedir. Bu nedenle uçak biletinin önceden temin edilmesi gerekmektedir.

Brezilya’da Gezilecek Tarihi ve Turistik Yerler

Brezilya’ya gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken bazı yerler vardır. Farklılıklarıyla etnik bir ülke olması dolayısıyla Brezilya da gezilecek yerler beş ayrı noktadan oluşmaktadır. Bu yerler:

  1. Sao Paulo
  2. Rio De Janeiro
  3. Kuzey Brezilya
  4. Amazon Yağmur Ormanları
  5. Güneydoğu Brezilya’dır.

Tatil için en önemli gezilecek olan bölge, Bahia bölgesidir. Bu bölge, kumsalları ve şezlonglarıyla pek çok insana güzel bir tatil yapabilme imkânı sağlayabilmektedir. Burada sıcakkanlı yerlileri görmek mümkündür. Eğlenmeyi tercih edenler için ise en uygun bölge, Güneybatı Brezilya’dır. Bölgede çok sayıda eğlence merkezi yer almaktadır.

Turistlerin önemli ölçüde ilgisini çeken diğer bir bölge olan Rio De Janeiro, içerisinde yer alan plajlarıyla Brezilya’nın gözbebeğidir. Tatil için oldukça uygun bir yerdir. Corcovado heykeli, bölgenin en büyük simgesi olarak şehirde ilgi görmektedir. Tren yolculuğu ile gidilen yerde yolculuk sırasında Rio bölgesini bütün olarak görebilmeniz mümkündür.

Brezilya’da Yenilecek Yemekler Listesi

Brezilya’daki en büyük şehir olan Sao Paulo; sanat, kültür anlayışı ve birbirinden güzel Brezilya yemekleri ile Brezilya turlarının vazgeçilmez adresidir. Çok sayıda ünlü müzeye sahip olan şehirde rengârenk Brezilya mahalleleri yer almaktadır. Turistlerin en çok bu şehri tercih etme nedeni, hem gezilecek çok yeri olması hem de her bütçeye hitap edebilmesidir. Dolayısıyla şehirde her cebe uygun, kaliteli bir tatil yapabilme fırsatı bulunmaktadır.

4.9 / 5 ( 7 Değerlendirme )

Son Yazılar

Torun Banyo Dolabı Tasarımı

Torun banyo dolaplarıyla istediğiniz banyo dizaynlarını oluşturabilirsiniz. Banyo yenileme sürecini kolay ve keyifli hale getirmek…

12 ay önce

Elektronik Sigara

Elektronik sigaralar arasında yer alan ıqos sigara modelleri özellikle sigara bırakma sürecinde olan kişilerin sıklıkla kullandıkları sigaralar…

1 yıl önce

Profesyonel Dış Cephe Kaplama Hizmetleri

Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek en kaliteli hizmetleri veren dış cephe kaplama firmamızdan her konuda…

1 yıl önce

Bursa’nın En Lüks Oteli

Şifalı suları ile de bilinen Bursa’da konaklama yapmak için SPA bulunan bir otel mi arıyorsunuz?…

1 yıl önce

Aile Birleşimi İngiltere Vize Başvurusu

İngiltere’de evlenerek ülkede yaşamak için İngiltere Aile Birleşimi Vizesi başvurusu yapılmalıdır. İngiltere vize türleri hakkında detaylı bilgi…

2 yıl önce

Lider Arçelik Bursa Bayileri

Arçelik Bursa firması olarak siz değerli müşterilerimizin en iyi şekilde hizmet almasını amaçlıyoruz. Arçelik markalı ürünler…

2 yıl önce